A lelkipásztori hivatásszemélyiség fejlesztése

          A kurzus célja: a lelkészek szakmai hatékonyságának növelése a szolgálat során jelentkező kihívások és dilemmák újragondolása által. Formája: csoportos coaching. Kiknek szól? Azoknak, akik odaadással igyekeznek betölteni hivatásukat, és akikben él a vágy, hogy továbbra is hitelesnek és hűségesnek találtassanak. Ennek érdekében nem félnek rápillantani szolgálatuk árnyékosabb oldalára, meglátni kézenfekvő lehetőségeket maguk körül és rejtett erőforrásokat önmagukban.

A csoportmunka vezetett és védett közegében a résztvevők bátrabban fogalmaznak meg közös kérdéseket, és szívesen ragadnak még eddig érintetlenül hagyott, vagy új eszközöket olyan változások elindításához vagy végbeviteléhez, amelyek által egészségesebb lesz az általuk irányított szervezet, kellemesebb a légkör, őszintébbek az emberi kapcsolatok, messzebbre világló a bizonyságtétel.

A közös munka előfeltétele a szív mélyén magunkkal hozott ima: „Hiszek, Uram, légy segítségül hitetlenségemben!” Amit a tréningvezetője hoz magával: biblikus megalapozottság, mélylélektani irányultság,etikai elkötelezettség, pásztori lelkület és gyakorlottság.

Akkreditált továbbképzés: LT'11.5.

Youtube
Facebook